Foredrag

Vort vestlige demokrati

Vi oplever nu igen, at vore frihedsidealer bliver udfordret.
Kend fortiden for at forstå nutiden og forme fremtiden.
Foredraget handler om tro og tillid og vor vestlige kulturs fødsel og udvikling.
Fortællingen har udgangspunkt i en interessant rejse med sejlbåden Galadriel i middelhavsområdet til steder, hvor udfaldet af krige har haft afgørende betydning for udviklingen af vor vestlige kultur.
På Athens Akropolis ser vi antikkens storhed. Her lægger videnskabsmænd og filosoffer grunden til vor kultur. Teatret fører til debat. Der stilles spørgsmål med hvorfor og hvordan. Ord bliver til magt. Demokratiet er født.
"Menneskets største bedrifter er sket ved at tale sammen og de største nederlag ved ikke at tale sammen" (Stephen Hawking). Et citat, der pludselig er blevet højaktuelt.
 
Sejladsen fortsætter til betydningsfulde steder i Romerriget, til Rhodos, tempelriddernes ø og til invationskysten i Normandiet.
I foredragets sidste del bindes de historiske tråde sammen og forlænges til nutiden og med et blik på fremtiden.
Foredraget er illustreret med flotte billeder. Det er levende fortalt og krydret med små anekdoter. Tilhørerne får indsigt til at kunne forstå nutiden i et historisk perspektiv.
  
www.nord-stjernen.dk - Leo Schmidt | Fænøsund Park 16, 1. th, Middelfart - Denmark | Tlf.: 29608014 | leo-schmidt@outlook.dk