Mit græske eventyr
- om skæbne, livsglæde, tro og tillid.

"At rejse er at leve", skrev vores berømte eventyrdigter.

Mit græske eventyr er en eventyrlig og interessant rejse i det billedskønne Grækenland fra fortid til nutid, fra vest til øst og nord til syd.

Forfatter og langturssejler Leo Schmidt tager tilhørerne med ind i mytologiens magiske verden, forbi oraklet i Delfi og videre til tragedien om Ødipus, der uden at vide det dræber sin far og gifter sig med sin mor, fordi skæbnen har bestemt det. Her er noget til tankens frie fortolkning.

På Athens Akropolis opleves antikkens storhed, teatrets og demokratiets fødsel.

Den fortsatte rejse fører til kontakt med grækere og belyser græsk mentalitet og tænkemåde.

Korte glimt fra en pilgrimsrejse blandt munkene i den ortodokse kirkes lukkede verden på Mount Athos belyser, at det at være græker og ortodoks er det samme.

Efter øhop gennem Ægæerhavet fra en perle til en anden, der alle er smukke på deres egen måde, slutter den eventyrlige rundrejse på Rhodos, Tempelriddernes ø, hvor de historiske tråde fra antikken bindes sammen og relareres til nutiden.

Foredraget er illustreret med flotte billeder. Det er krydret med humor og levende fortalt. Tilhørerne får indsigt og inspiration til at rejse og opleve og noget til tanken, som de kan tage med hjem.

 ----------------------------------------------------------------------

Athos
Munkerepublikken ved det hellige bjerg Athos er den græsk ortodokse kirkes hovedsæde og et selvstændigt område af Grækenland. Her lever mere end 2000 munke et asketisk og tilbagetrukket liv i bøn og meditation.

Athos er lukket land for kvinder og omgærdet med en del mystikBegrebet turist eksisterer ikke her. Kun som pilgrim har man mulighed for at få adgang.

Under foredraget er tilhørerne med på en flere dage lang og begivenhedsrig pilgrimsrejse i munkenes lukkede verden. 

Især munkenes kost og høje gennemsnitsalder gør deres levevis ekstra interessant. Kræft er en stort set ukendt sygdom, og mange munke opnår en høj alder, så på Athos kan der hentes inspiration til sund og livsforlængende kost.

Foredraget giver næring til tanken og skærpet appetit på viden, så tilhørerne har noget med, når de tager hjem.

Foredraget er levende fortalt og illustreret med smukke billeder.

----------------------------------------

Få et godt foredragstilbud. Gå til siden  Kontakt

_____________________________________________________________

www.nord-stjernen.dk - Leo Schmidt | Fænøsund Park 16, 1. th, Middelfart - Denmark | Tlf.: 29608014 | leo-schmidt@outlook.dk