De Vestindiske Øer

I Christoffer Columbus' kølvand

Om at opleve forventningens glæde, gøre drømme til virkelighed og have vilje til at se fremad.

Foredraget tager tilhørerne med om bord på Sejlbåden Galadriel på en sejlads i Columbus' kølvand fra Portugal til Caribien via de Kanariske Øer. Fortid og nutid på de tidligere danske vestindiske øer er en central del af foredraget.

I mange dage har vi kurs mod det sted, hvor havet slutter og himlen begynder. Sejladsen er uovertruffen naturoplevelse.

På perlerækken af caribiske øer møder vi en venlig befolkning og en farverig kultur. Det varme tropiske klima med regnskove, hvide sandstrande, krystalklart vand og koralrev giver oplevelser i særklasse, og i mødet med de lokale befolkninger bliver vi klogere på verden.

Når folk på de tidligere danske vestindiske øer erfarer, at vi kommer fra Danmark, får vi særbehandling. Der er stadig mange relationer til Danmark.

Foredraget er også fortællingen om fortid og nutid på øerne i tidligere Dansk Vestindien, om livet på øerne i glansperioden, da den fremsynede og karismatiske Peter von Scholten var dansk generalguvernør. Mystikken omkring hans lynkarriere fra vejermester til generalguvernør, og hans frigivelse af slaverne uden tilladelse fra Danmark er en spændende historie.

Foredraget illustreres med billeder og korte filmsekvenser.

Få et godt foredragstilbud: Gå til siden  Kontakt

------------------------------------------------------------

 

 

www.nord-stjernen.dk - Leo Schmidt | Fænøsund Park 16, 1. th, Middelfart - Denmark | Tlf.: 29608014 | leo-schmidt@outlook.dk